Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 20.04.2024, 02:58
Відділ освіти 
Сихівського району 
управління освіти 
департаменту гуманітарної політики 
Львівської міської ради
Для перегляду НОВИН - клацніть в меню пункт "Новини"
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть роботу РВО
Всього відповідей: 90
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Грудень » 29 » У ДНЗ № 44 відбувся очний тур Міжнародного конкурсу з гуманної педагогіки
11:07
У ДНЗ № 44 відбувся очний тур Міжнародного конкурсу з гуманної педагогіки

В рамках очного туру Міжнародного конкурсу з гуманної педагогіки «Кожна дитина – національне надбання країни і держави» 12 грудня 2014 року в ДНЗ № 44 було проведено майстер-клас з проблеми «Формування українського менталітету через сприймання найрізноманітнішої народної музики і творів українських композиторів».

В роботі майстер-класу брали участь фахівці керівної ланки дошкілля з міст Чернівці, Стрий, Самбір, Дрогобич, Трускавець, Кам’янецьк-Подільськ, Перемишляни, Новоград-Волинськ, Ужгород, Івано-Франківськ.

Мета проведення майстер-класу:

* Оптимізувати найкращі варіанти підвищення рівня фахової культури педагога-дошкільника та створити сприятливі умови для розвитку його творчого потенціалу.

* Розглянути авторську казку як довершений механізм формування у педагогів креативного мислення, здатності генерувати оригінальні ідеї.

* Дослідити розвивальне середовище дошкільного навчального закладу та виробити власні критерії модернізації типових розвивальних осередків ДНЗ.

* Сприяти обміну думками та визначенні стратегії у ставленні педагогів до формування національного менталітету через музичне мистецтво.

 

Для розв’язання поставленої мети і завдань було використано наступні форми роботи:

* Перегляд авторської музичної казки «Калина» за участю працівників ДНЗ.

* Аналіз концепції реалізації педагогічним колективом закладу освітніх завдань через постановку авторського твору патріотичного спрямування у викладі завідувача ДНЗ Дрібушко С. В.

* Використання новітніх технологій в роботі з педагогічними кадрами як невід’ємна складова формування професійної зрілості сучасного педагога («Круглий стіл» – обмін досвідом роботи).

* Огляд-презентація розвивального середовища дошкільного навчального закладу.

Увазі учасників майстер-класу була представлена авторська казка патріотичного спрямування «Калина» у виконанні працівників ДНЗ. У постановці музичної вистави використано твори класиків українського музичного мистецтва, українські народні пісні в авторській обробці та твори сучасних композиторів. Для відтворення сюжету виготовлено цікаві декорації. Особливий акцент зроблено на костюмах героїв. Їх вишукана колористична гама, відповідний покрій, доречні аксесуари допомогли зробити дійство яскравим і переконливим. Розподіл ролей сприяв розкриттю характерних рис персонажів.

Казка  пропагувала виховання любові до батьківщини. Сьогодні, як ніколи, гостро постають проблеми пошуку взаєморозуміння, виховання толерантності, утвердження добра і ненасильства в суспільстві. В країні триває війна, страждають і гинуть люди, щодня палко обговорюються прояви жорстокості, ведуться агресивні дискусії і часто в присутності дітей. Сучасним українським дошкільнятам випало стати свідками вибуху нетерпимості, побачити «обличчя» зла, з яким вони доти стикалися лише в казках. У житті, як і в казках, добро та зло, краса і потворність, жорстокість і милосердя часто опиняються поряд. Тому насамперед маємо сформувати у дітей розуміння цих понять. Саме над їх розв’язанням і замислювалися учасники майстер-класу.

Завідувач Дрібушко С. В. поділилася думками щодо того, як виникла сама ідея використання авторської казки для сповнення внутрішнього світу педагогів патріотичним духом, з якими труднощами довелось зіткнутись під час постановки музичної казки і як це згуртувало людей.

Учасники майстер-класу дали високу оцінку постановці авторської казки та рекомендували показати її батькам вихованців. Була звернена увага на взаємозв’язок виховання доброти як моральної риси й ставлення майбутніх громадян до долі свої рідної землі.

На засіданні також розглянуто цікаві новітні технології в роботі з педагогічними кадрами, до яких вдаються колеги з інших дошкільних закладів України. Була висловлена думка, що виховання патріотизму у дітей маємо розпочинати з підвищення професійної майстерності їх наставників.

За завершення заходу проведено огляд-презентацію розвивального середовища дошкільного навчального закладу. Свої враження від заходу учасники виклали у книзі відгуків ДНЗ.

    

Переглядів: 474 | Додав: Escuela | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Корисні посилання

МОН України
Управління освіти
МНЦО м.Львова
ЛОIППО
ЛОДА

Biддiли освiти
  
Галицький РДА
  Залізничний РДА
  Личаківський РДА
  Франківський РДА
  Шевченківський РДА

Освітній портал Львівщини

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Львів 

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz