Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонедiлoк, 29.04.2024, 23:44
Відділ освіти 
Сихівського району 
управління освіти 
департаменту гуманітарної політики 
Львівської міської ради
Для перегляду НОВИН - клацніть в меню пункт "Новини"
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть роботу РВО
Всього відповідей: 90
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Про харчування вихованців дошкільних навчальних закладів у 2015 році

Департамент гуманітарної політики Львівської міської ради інформує, що Законом України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року№76-VIII внесено зміни до частини 5 статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту».

Так, з 01.01.2015 батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у дошкільному навчальному закладі м.Львова у розмірі 60 відсотків від вартості харчування на день.

Вартість харчування дітей у дошкільних навчальних закладах м.Львова впродовж січня-лютого 2015 року (час необхідний для проведення процедур закупівель продуктів харчування), встановлена на рівні 2014 року.

Внаслідок зростання цін на продукти харчування з березня поточного року вартість харчування збільшиться.

Вартість харчування за віковими групами дітей та в розрі ... Читати далі »

Просмотров: 906 | Додав: Escuela | Дата: 03.02.2015 | Коментарi (0)

16 січня 2015 року у приміщенні культурно-освітнього центру ім.О.Довженка відбувся ІІІ благодійний районний Фестиваль «Коляда на Сихові – 2015».

Під час Фестивалю, організованого на підтримку українського війська, прозвучали колядки різних регіонів України у виконанні педагогічних колективів дошкільних навчальних закладів.

Благодійний захід підтримали Заслужені артисти України Володимир Коциловський та Ігор Богдан, який залучив до коляди усіх присутніх, молоді і талановиті співаки-вокалісти&nb ... Читати далі »

Просмотров: 604 | Додав: Escuela | Дата: 20.01.2015 | Коментарi (0)

Просмотров: 445 | Додав: Escuela | Дата: 31.12.2014 | Коментарi (0)

В рамках очного туру Міжнародного конкурсу з гуманної педагогіки «Кожна дитина – національне надбання країни і держави» 12 грудня 2014 року в ДНЗ № 44 було проведено майстер-клас з проблеми «Формування українського менталітету через сприймання найрізноманітнішої народної музики і творів українських композиторів».

В роботі майстер-класу брали участь фахівці керівної ланки дошкілля з міст Чернівці, Стрий, Самбір, Дрогобич, Трускавець, Кам’янецьк-Подільськ, Перемишляни, Новоград-Волинськ, Ужгород, Івано-Франківськ.

Мета проведення майстер-класу:

* Оптимізувати найкращі варіанти підвищення рівня фахової культури педагога-дошкільника та створити сприятливі умови для розвитку його творчого потенціалу.

* Розглянути авторську казку як довершений механізм формування у педагогів креативного мислення, здатності генерувати оригінальні ідеї.

* Дослідити розвивальне середовище дошкільного ... Читати далі »

Просмотров: 477 | Додав: Escuela | Дата: 29.12.2014 | Коментарi (0)

В рамках очного туру Міжнародного конкурсу з гуманної педагогіки «Кожна дитина – національне надбання країни і держави» 12 грудня 2014 року в ДНЗ № 44 було проведено майстер-клас з проблеми «Формування українського менталітету через сприймання найрізноманітнішої народної музики і творів українських композиторів».

В роботі майстер-класу брали участь фахівці керівної ланки дошкілля з міст Чернівці, Стрий, Самбір, Дрогобич, Трускавець, Кам’янецьк-Подільськ, Перемишляни, Новоград-Волинськ, Ужгород, Івано-Франківськ.

Мета проведення майстер-класу:

* Оптимізувати найкращі варіанти підвищення рівня фахової культури педагога-дошкільника та створити сприятливі умови для розвитку його творчого потенціалу.

* Розглянути авторську казку як довершений механізм формування у педагогів креативного мислення, здатності генерувати оригінальні ідеї.

* Дослідити розвивальне середовище дошкільного ... Читати далі »

Просмотров: 419 | Додав: Escuela | Дата: 29.12.2014 | Коментарi (0)

Відділ освіти висловлює щиру подяку педагогічному, учнівському та батьківському колективам СЗШ № 32, 86, 90, 96, 98, ЛСШ № 69, які долучилися і підтримали акцію "Святий Миколай іде до дітей".

Спільними зусиллями було зібрано понад 300 кг найнеобхідніших речей, іграшок, книжок для дітей-сиріт Луганського інтернату, який знаходиться на території, підконтрольній українській армії.

Просмотров: 628 | Додав: Escuela | Дата: 23.12.2014 | Коментарi (0)

28.11.2014 у ДНЗ № 181 відбулося засідання методичного об'єднання вихователів груп раннього віку.

Увагу присутніх було зосереджено на особливостях освітнього процесу у групах раннього віку. Досвідом роботи ділилася вихователь-методист названого закладу Леся Притула

В ході семінару відбулося обговорення відеозапису інтегрованого заняття в групі раннього віку "Чарівниця-осінь".

На завершення кожен учасник мав можливість виконати практичну роботу у підгрупах "Топінарій" з намистин.

Просмотров: 558 | Додав: Escuela | Дата: 22.12.2014 | Коментарi (0)

27 листопада 2014 у ДНЗ № 44 Сихівського району м.Львова відбувся семінар для практичних психологів ДНЗ району на тему "Використання ЛЕГО-технологій у роботі практичного психолога".

Мета заходу: познайомити присутніх із специфікою використання ЛЕГО-технологій у роботі практичного психолога.

В ході семінару організатори заходу наголосили, що використання LEGO SYSTEM у корекційно-розвивальній роботі з дітьми практичного психолога ДНЗ сприяє всебічному розвитку дошкільників, а саме:

- розвитку уваги, пам'яті, уяви, мислення та здатності зосередитись;

- розвитку дрібної моторики рук, стимулюючи в майбутньому загальний мовний розвиток і розумові здібності;

- розвиток математичних знань про рахунок та форму;

- розвиток навичок правильно і швидко орієнтуватись у просторі один з одним;

- розширення уявлень про навколишній світ.

Присутні мали змогу безпосере ... Читати далі »

Просмотров: 837 | Додав: Escuela | Дата: 18.12.2014 | Коментарi (0)

20 листопада 2014 року у СЗШ № 96 відбувся семінар для практичних психологів та соціальних педагогів «Робота психолога з дітьми у посттравматичний період»

Метою семінару було надання практичних вправ для проведення роботи з дітьми, що пережили конфліктні та стресові ситуації.

Матеріали семінару можуть використовуватися у роботі як психологів так  і соціальних педагогів.

Семінар складався з наступних етапів:

  1. Презентація матеріалів у роботі з ППД (першою психологічною допомогою), яка може надаватися безпосередньо  на місці травмуючої події.
  2. Знайомство з поняттям ПТСР (посттравматичною стресовою реакцією) людини методом презентації.
  3.  Проведення практичної частини – власне дебрифінгу,  який складався з 5-ти етапів і у якому взяли участь всі учасники семінару:
  4. Після проведення дебрифінгу були зроблені підсумки та ... Читати далі »
Просмотров: 531 | Додав: Escuela | Дата: 11.12.2014 | Коментарi (0)

26 листопада 2014 року у СЗШ № 90 відбувся семінар для вчителів світової літератури, на якому педагоги району ділилися досвідом роботи з приводу використання компаративних методів та прийомів навчання на уроках літератури.

З доповіддю «Компаративний аналіз як засіб розвитку полікультурної компетентності учнів» виступила вчитель світової літератури Жеребецька Ірина Борисівна, яка окреслила основні напрямки удосконалення методичної роботи педагогів з названої проблеми та вказала на цілий ряд переваг уроків компаративного аналізу.

Учениці 8 класу СЗШ № 90 Бронзей Світлана та Хайр Анна провели для вчителів-словесників захоплюючу заочну мандрівку «Зарубіжні письменники та Україна».

Окрасою заходу стала літературно-музична комп ... Читати далі »

Просмотров: 689 | Додав: Escuela | Дата: 11.12.2014 | Коментарi (0)

За сприяння департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації днями у Львівському обласному Будинку вчителя відбувся традиційний обласний фестиваль-конкурс «Співоча освітянська родина». Тут виступили талановиті освітянські родини, учителі, працівники дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів Сихівського району.

Вітаємо переможців!

Номінація «Соло»:

І місце – Сікан Оксана, ЦДЮТ МЖК-1;
ІІ місце – Лесь Христина, НВК «Школа-садок «Софія»;

Номінація «Дует»:

І місце – Гак Віра, Петрів Лариса, ДНЗ № 183;

Просмотров: 707 | Додав: Escuela | Дата: 09.12.2014 | Коментарi (0)

У Львівському обласному Будинку вчителя відбувся обласний фестиваль-конкурс патріотичної пісні та поезії «Від Маківки до Майдану», присвячений 100-річчю створення українського січового стрілецтва, який мав на меті виявити та розвивати таланти обдарованих вчителів, працівників дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, сприяти їх подальшому творчому зростанню, духовному збагаченню, утвердженню національно-патріотичних засад у навчально-виховному процесі.

У фестивалі-конкурсі взяли участь 7 учасників Сихівського району.

Вітаємо переможців!!!

Номінація «Дует»:
ІІІ місце – Гак Віра, Петрів Лариса, дошкільний навчальний заклад № 183.

Номінаці «Тріо»:
ІІІ місцеТ ... Читати далі »

Просмотров: 729 | Додав: Escuela | Дата: 09.12.2014 | Коментарi (0)

25 листопада 2014 року в ДНЗ № 44 Сихівського району м.Львова відбулася прем’єра авторської музичної казки «Калина» (автор - вихователь-методист ДНЗ № 44 Наталія Дубанівська, режисер-постановник - завідувач ДНЗ №44 Світлана Дрібушко, актори - педагогічні і непедагогічні працівники  ДНЗ № 44).

Така актуальна і важлива тема сьогодення була майстерно втілена акторами-аматорами у зрозумілому і доступному сюжеті казки «Калина». Адже,  «Казка - це свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячої думки й мови» - як писав В.Сухомлинський.

У цій постановці чітко розставлені акценти на позитивних героїв та подані орієнтири на високі моральні цінності, які безперечно допоможуть усім педагогам у формування гармонійно розвинутої особистості, виплеканої на мотивах рідної пісні, любові та звичаях до традицій рідного краю, розум ... Читати далі »

Просмотров: 536 | Додав: Escuela | Дата: 09.12.2014 | Коментарi (0)

22 жовтня 2014 відбувся семінар для музичних керівників дошкільних навчальних закладів на тему "Музикотерапія як спосіб гармонізації внутрішнього стану дитини". До проведення заходу була запрошена кандидат мистецтвознавства Н.Завісько, яка виступила з лекцією про новітні методи педагогічних досліджень з музикотерапії. 

Керівник районного методичного об'єднання музичних керівників опрацювала із присутніми методичні рекомендації із використання музично-терапевтичних елементів у роботі з дітьми, а також запропонувала орієнтовний репертуар класичних музичних творів для використання на музично-терапевтичних заняттях.  

Просмотров: 527 | Додав: Escuela | Дата: 09.12.2014 | Коментарi (0)

20 листопада 2014 відбулся методичне засідання завідувачів ДНЗ на базі дошкільного навчального закладу № 176 "Пізнайко" на якому розглядались актуальні питання наступності дошкілля і початкової школи. 

Проблема наступ­ності між початковою ланкою школи та старшою групою дитячого садка завжди була акту­альною і належить до числа найважливіших.Одним із факторів, які забезпечують ефективність освіти, є неперервність і наступність у навчанні. Під наступністю розуміють неперервність на межах різних етапів або форм навчання (дитячий садок — школа, початкова школа – середня школа). ... Читати далі »

Просмотров: 488 | Додав: Escuela | Дата: 04.12.2014 | Коментарi (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Корисні посилання

МОН України
Управління освіти
МНЦО м.Львова
ЛОIППО
ЛОДА

Biддiли освiти
  
Галицький РДА
  Залізничний РДА
  Личаківський РДА
  Франківський РДА
  Шевченківський РДА

Освітній портал Львівщини

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Львів 

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz